Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man is per direct ontslagen in zijn proeftijd van een maand nadat hij 1 maand daar heeft gewerkt als eerste medewerker bediening. Bij opstart aan een nieuw restaurant.

Een collega leiding gevende die tegelijkertijd was aangenomen met mijn man was al na 2 dagen ontslagen, daarbij verviel eigenlijk de leiding.
De werkgever heeft gevraagd of mijn man dit wilde oppakken met nog steeds de eerste medewerker bediening vermeld in zijn contract.

Uiteindelijk zo gevraagd zo gedaan wat vervolgens ging van het aantal afgesproken uren van 32 naar het dubbel aantal uren per week.

De reden van het ontslag van de werkgever was dat hij niet tevreden was over het leiding geven en dat het niet zo ging werken. En dat beide wegen zouden scheiden.
Dit terwijl mijn man alles maar dan ook alles heeft gegeven om het restaurant te laten draaien. zelfs doorging (de verantwoording nam) na het aantal afgesproken uren van het contract.
En het eigenlijk bij voorbaat al niet haalbaar was om leiding te geven aan een groot opstartend restaurant met onervaren personeel.
Bedenkend was dat hij nog steeds onder eerste medewerker bediening zou vallen.
En de werkgever niet zorgde in de tussentijd voor gepaste ondersteuning.
Maar ondertussen het restaurant wel volzette met gasten.

Tijdens ontslag heeft mijn man nog voorgesteld om vanwege de start van het restaurant de tijd nog even aan te zien zodat er verbetering en structuur zou komen. Iets wat logisch is in zo'n situatie.

Na een lang verhaal kort te maken, zou mij vraag dan zijn.

Mag deze manier van ontslag aangezien mijn man hier verder geen schuld aan heeft gehad van wat er normaal voor gebeurd moet zijn bij per direct ontslag.

Wij weten bijna wel zeker (ondertussen nog geen loon gezien te hebben) dat de overuren lees 32 uur p/w extra = 128 overuren niet uitbetaald gaan worden en dat het blijft bij alleen het afgesproken uurloon van 32 uur.
Toch vindt ik dat hij ook zeker recht heeft op zijn overuren.
Hoe kunnen we dit aanpakken.

Graag een advies hoe we met deze situatie het beste kunnen omgaan.
Alvast dank

Binnen de proeftijd kan ontslag van het ene op het andere moment worden gegeven. De vraag is wel of de proeftijd rechtsgeldig was? Het salaris met overuren moet wel correct worden afgerekend. Desgewenst kan ik helpen om na te gaan of alles correct verloopt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag