Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vader voert al bijna 2 jaar de taak van (meewerkend) voorman uit, terwijl hij volgens contract de functie “medewerker” (zonder leidinggevende taken) heeft.
Hem werd beloofd dat hij bij goed functioneren, inmiddels bijna anderhalf jaar geleden, promotie krijgt naar (meewerkend) voorman. Hij heeft laten zien dat hij de taken goed uitvoert en heeft alle opleidingen goed afgerond die van hem werden verwacht voor het uitvoeren van de taak als (meewerkend) voorman.
Tijdens zijn werk als (meewerkend) voorman kreeg hij een zogenoemde “voorliedentoeslag” bovenop zijn salaris. Dit is echter niet te vergelijken met het salaris wat past bij de functie (meewerkend) voorman.
Tot op heden zijn de beloftes van werkgever niet waargemaakt. Na 2 jaar heeft hij nog steeds geen promotie gekregen, maar wordt wel geacht nog steeds de taken uit te voeren.
Kunnen jullie mij enkele juridische argumenten geven waarop hij de promotie wellicht kan afdwingen bij de werkgever?

Juridisch is dit waarschijnlijk een lastig verhaal. Tenzij de toezeggingen zwart op wit staan, of op een andere manier bewijsbaar zijn, is dit vermoedelijk niet af te dwingen. Het zal een kwestie van onderhandelen worden, waarbij uw vader wellicht moet dreigen met het neerleggen van een deel van zijn taken of met zijn vertrek. Uiteraard kan ik op basis van uw verhaal niet beoordelen of dit een haalbaar scenario is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag