Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben in conflict met mijn oude sociale woonvereniging.
Het betreft de huuropzegging en de eindrekening na de inspectie.

Bij het telefoontje waar ik de huur opzegde vroeg ik om een voor inspectie. De vrouw in kwestie had 1 optie, maar toen moest ik werken. Ik zou later terug gebeld worden voor een nieuwe afspraak, dit is nooit gebeurt.

Opeens vond een week later een briefje in de bus met daarop dat ik de voorinspectie gemist had. Dus niet volgens een afspraak. Toen had ik alleen nog de eindinspectie, waarbij ik de sleutel in moest leveren. Dezelfde week had ik hierover een discussie met mijn huisbaas, maar die wou van niks weten en verwees me door naar kantoor. Ik belde het kantoor en die zei dat er geen mogelijkheid verder meer was. Toen kreeg ik de eindrekening.

Zij stellen dat ik voor 1750 euro aan schade heb gemaakt in de woning. Ze berekenen belachelijke bedragen, terwijl ik de woning exact in zelfde staat heb terug gegeven, wellicht nog beter.

Nu wil ik de rekening, die ze nu ook opeens weer aangepast hebben, niet betalen. Maar misschien heeft u een objectieve mening hierover.

Zij beweren dat ze voor en na foto's hebben en die wil ik zien. Want ik ben overtuigd dat het dezelfde staat is. Verder rekenen ze belachelijke bedragen om een voorbeeld te noemen; Een van de leidingen in de slaapkamer tikte erg hard wanneer we de verwarming aan hadden. Om de leidingen zaten kappen.
ik heb hiervoor gebeld toen der tijd.
Iemand kwam langs, heeft de knoppen van de verwarming vervangen en de kappen van de leidingen eraf gehaald, omdat deze dan minder zou tikken.
De kappen hebben wij bewaard. Zijn werkelijk 4 schroefjes en de kap staat er naast. Zij rekenen 250 euro om dat weer vast te schroeven en de lijst gaat zo maar door.
Wij hebben niet een kans gekregen om eventuele schade te herstellen.

Mijn vraag is: Kan ik deze gegrond aanvechten?
En kan ik een derde inschakelen om met deze kwestie te helpen, juridisch?

Bvd

Vriendelijke groet

Jessica

Normale slijtage en gebruikssporen aan of binnen de woning behoren niet u te worden doorberekend. Objectief aangebrachte verbeteringen zelfs zonder toestemming, behoeven niet te worden weggenomen en zijn soms reden tot vergoeding aan huurder. Verhuurder moet de slechtere staat bewijzen via een lijst of foto,s . U moet de kans krijgen de gebreken of de schade waarvoor u wel verantwoordelijk bent, zelf te herstellen. Ik raad u aan nog even niet te betalen in afwachting op juridisch advies , u mag mij ook direct contacteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag