Vraag

Mijn partner heeft zich overspannen ziek gemeld, op advies van de huisarts. Nu wordt zij twee dagen later gemaand op gesprek te komen bij de directeur plus iemand van het bestuur. Mag dit en mag het gesprek opgenomen worden? Ik ben nl. helaas niet in staat om mee te gaan naar het gesprek.

Deel deze vraag

2 Reacties

In principe moet uw partner gehoor geven aan redelijke eisen van de werkgever in verband met haar re-integratie. Wanneer haar ziekte haar belemmert om een dergelijk gesprek te voeren, dan kan zij dat weigeren. In dat geval lijkt het wel verstandig dat zij verzoekt om een consult bij de bedrijfsarts, zodat zij daar haar verhaal kan doen. Het is dan aan de bedrijfsarts om te bepalen hoe het proces verder moet verlopen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 De werkgever bepaalt niet of uw partner wel/niet ziek is. Dat is voorbehouden aan de ArboDienst. De werkgever moet dan ook de ArboDienst inschakelen. Het gesprek met de Directeur/HR zou ik uit (laten) stellen tot een later moment, zodat u mee kunt.

Opnemen van een gesprek is niet netjes, maar een rechter zal wel gebruik maken van zo`n opname. Wanneer de werkgever het gesprek niet wil verplaatsen zou ik dat (heimelijk) opnemen.

Het is verstandig niets te tekenen/nergens mee akkoord te gaan zo lang uw partner niet gesproken heeft met een in het arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat (lid specialisatievereniging), b.v mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm