De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Beste,
Elk kwartaal kan ik bij mijn werkgever flinke bonussen verdienen. Afgelopen kwartaal was dit ook het geval, en kreeg ik een mooi bedrag overgemaakt. Deze bonussen kunnen behaald worden op basis van geschreven opdrachten. Nu, 3 maanden later, blijkt bij het controleren van de huidige cijfers, dat een van de opdrachten verkeerd is ingevoerd in de systemen (buiten mijn weten en niet door mijn toedoen). Deze aanpassing resulteert in een lagere score in het vorige kwartaal. Met deze aanpassing zou ik in een lagere staffel zijn gekomen, wat maar liefst 2750,- euro bruto scheelt.
Mijn werkgever wilt dit bedrag terug vorderen, omdat ik er achteraf gezien geen recht op had.
Echter zijn we 3 maanden verder, was ik mij van geen kwaad bewust, en is het bedrag uitgegeven.
Kan mijn werkgever dit bedrag zomaar terug eisen? Zij doen zelf ook een controle op de cijfers en hebben bij de afsluiting van het kwartaal deze fout niet ontdekt, en mij schriftelijk bevestigd wat mijn score was.

Deel deze vraag

1 Reactie

Indien een bedrag onverschuldigd is betaald, kan dit worden teruggevorderd. Van uw werkgever mag wel worden verwacht dat hij een redelijke terugbetalingsregeling met u afspreekt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm