Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een geldbedrag van 250EU aan mijn huisgenoot uitgeleend. Helaas is er het een en ander voorgevallen, wat er toe heeft geleid dat ik mijn kant van het huurcontract heb moeten opzeggen. Hier is hij uiteraard niet blij mee en hij heeft nu besloten mij in alle mogelijke vormen te negeren en blokkeren.

In mijn WhatsApp geschiedenis heb ik een bericht waarin hij om deze lening van 250 euro vraagt. Ik heb voor deze lening vervolgens mondeling akkoord gegeven, maar wel op dezelfde dag het bedrag overgemaakt. Zijn vraag voor de lening en het bankafschrift met het exacte bedrag waar hij om vroeg vallen dan ook op dezelfde dag.

Nu rest mij de vraag of ik er verstandig aan doe om hier werk van te maken? Heb ik een poot om op te staan en loont het om juridische stappen te ondernemen voor dit relatief kleine bedrag? Zoja, waar kan ik beginnen met het terugvorderen van het geleende bedrag?

Bij voorbaat dank voor uw tijd!

Indien u beschikt over genoemd Whats App bericht en bankoverschrijvingsbewijs, zal het aangaan van de geldlening waarschijnlijk wel te bewijzen zijn. De vraag is welke precieze afspraken er zijn gemaakt over de terugbetaling (wanneer/in welke termijnen?). Indien bijvoorbeeld is afgesproken dat de tegenpartij na een bepaald tijdsverloop zou terugbetalen, begint het ermee dat u hem in gebreke stelt en een redelijke termijn geeft om die afspraak alsnog na te komen. Indien dat niet gebeurt, zou u naar de kantonrechter kunnen stappen, maar het gaat idd om een relatief laag bedrag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb hem op de eerste van deze maand aangegeven het bedrag graag eind deze maand op mijn rekening te zien. Mocht ik tegen deze tijd het bedrag niet ontvangen hebben, zou ik een officieel aangetekende brief willen overhandigen (fysiek), met een extra uiterlijke termijn van 14 dagen. Ik begreep dat dit noodzaak is. Deze maand is daarop dus in principe een extra en ik neem aan voldoende tijd om het bedrag terug te betalen?
Nu lees ik op het internet verschillende berichten, waaronder het kunnen verhalen van de juridische kosten bij de huisgenoot zelf. Klopt dit? Mocht ik kosten maken door naar de kantonrechter te stappen of een incassobureau in te schakelen, kan ik deze dan daadwerkelijk bij hem verhalen?

Mijn dank voor de informatie, ik waardeer uw reactie enorm!


U kunt, indien u een procedure start, de incassokosten en proceskosten vorderen. Wat betreft de incassokosten is wel van belang dat deze op de juiste wijze worden aangezegd/gevorderd. Of en in welke mate de rechter de kosten toekent (bij winnen van de zaak) is afwachten. Het gaat altijd om een normatief bedrag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag