Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


iemand komt binnen met een mvv en dan verblijfsvergunning ophalen , maar de referent/partner wil een eigen zaak beginnen , is dat geen probleem omdat je op voorwaarden voldoende inkomen en jaar of 2 jaar contract binnen bent gekomen, Als de referent dus een eigen zaak begint is dat dan geen probleem voor de inkomens eis ? en dat de vriendin wordt terug gestuurd ?
mvg

Beste vragensteller,
Sinds 2017 toetst de overheid bij een aanvraag machtiging voorlopig verblijf bij partner of deze partner/referent over voldoende duurzaam inkomen beschikt. Een voldoende hoog inkomen dat gedurende het jaar voorafgaand aan de aanvraag in loondienst is verdiend en dat het komend halfjaar ook beschikbaar is, dat is duurzaam genoeg om aan het inkomensvereiste te voldoen. Na een half jaar zou de partner dus een eigen zaak ( compleet met alle premie-afdrachten) mogen beginnen. Wanneer verlenging van de verblijfsvergunning wordt aangevraagd na 5 jaar, dan wordt opnieuw het inkomen getoetst, maar dan wordt ook het eventuele inkomen van de partner meegerekend. Laat de partner dus vooral ook een baan zoeken en vermijdt een uitkeringssituatie via de Participatiewet.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn antwoord was niet hélemaal goed geformuleerd... Ook vóór 2017 werd natuurlijk het inkomen getoetst, maar sinds 2017 is het beleid nav uitspraken van het Europese Hof van Justitie aangepast en zijn de perioden van een jaar voorafgaand en een toekomstig halfjaar in de regelgeving opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag