De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Beste,

Ik ben in het bezit van een zakelijke telefoon. Tijdens mijn werk ben ik veel onderweg. We hebben gedeelte data bundel van 10 GB met 2 personen.

Mijn werkgever heeft onlangs aangegeven dat ik 3gb over de bundel zit. Met een kosten van €250,-.
Tevens geeft hij aan dat het komt omdat ik Apple music gebruik. Dit heeft hij opgevraagd bij de provider en die meld dat.
Persoonlijk denk ik dat dit een inbreuk is op me privacy. Door specifiek te kunnen aangeven waarom er meer data is verbruikt. Ze willen de kosten op mij verhalen.

Er is verder geen data waarschuwing plafon ingesteld door de werkgever en provider.

Kan iemand mij adviseren wat ik kan doen?
Met vriendelijke groet,
Anoniem

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Mijn advies zou zijn om hiertegen te protesteren. Ik lees niet dat er een afspraak over een gebruiksmaximum is gemaakt en als die er wel zou zijn, dan moet u ook nog op de een of andere manier kunnen weten dat het maximum in zicht is. Verder kan de vraag gesteld worden of het luisteren naar muziek tijdens werktijd voor rekening van de werkgever of van de werknemer is. Het lijkt in ieder geval zaak om voor de toekomst goede afspraken te maken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm