Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedemorgen
Ik heb heb een wga uitkering.Hier is mijn voormalige werkgever verantwoordelijk voor.Na herkeuring van de UWV ben ik van 100% naar 37,75% gezet.
Dit gebeurt in 2021 en word het omgezet naar een wga loonaanvullingsuitkering of een wga vervolg uitkering.Dit is afhankelijk of ik een baan vind.
Nu heb ik een brief gehad van de verzekering van mijn voormalige werkgever of ze mij kunnen ondersteunen bij deze re-intergratie.

Nu komen de vragen.Ben ik verplicht hier aan mee te werken en wat is de achterliggende gedachte hiervan?

met vriendelijke groet

U bent verplicht om mee te werken aan reintegratie-activiteiten. De gedachte daarvan is dat indien blijkt dat u (vermeerderde) mogelijkheden heeft voor arbeid, u mogelijk niet of niet volledig aanspraak hoeft te maken op een uitkering. Het is onverstandig om niet mee te werken aan reintegratie-activiteiten.
U heeft van het UWV een brief ontvangen waarin is vermeld dat per een bepaalde datum uw arbeidsongeschiktheid verlaagd wordt vastgesteld. Indien u het daarmee niet eens bent, kunt u gemotiveerd bezwaar aantekenen. Maar let op, dat moet per se binnen zes weken gebeuren. Wellicht kan ik u op basis van pro deo daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Van Orsouw adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd sociaal zekerheidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ). een waarborg voor kwaliteit. Let daarbij wel op de 06 wekentermijn. Deze is fataal.

Vaak is het eerste gesprek met een advocaat gratis (max. half uur), zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag