Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 3 weken wonen wij in een chalet op een vakantiepark. Het chalet is eigendom van het park zelf, waar ze naast kort verhuur zoals een weekend of een week, ook voor wat langere tijd verhuren, zoals een maand, half jaar of langer.

Enkele dagen geleden kwam de park beheerder opeens aan de deur met de boodschap dat we direct moesten vertrekken omdat we te veel katten zouden hebben. We zouden of een aantal katten weg moesten doen tot maximaal 2 of helemaal vertrekken. Hij gaf ons daar 3 dagen voor.

We proberen nu een oplossing te vinden. We hebben geen andere woning, geen andere mogelijkheden qua huisvesting en een (tijdelijk) adres vinden voor een aantal katten is lastig. Helaas is de park beheerder niet het diplomatieke type.

Aangezien de park beheerder direct dreigde om ons, als we niet of het aantal katten tot 2 terug brengen, of vertrekken, een 'handje te helpen' met het verlaten van het chalet. Ondanks dat wij ons rustig en netjes op stelden, deed hij dit dreigement vergezeld van een aantal beledigende aannames en andere nare uitingen. Dit even ter illustratie wat voor type man het is.

Nu is onze vraag of de park beheerder het recht heeft om binnen te dringen en ons met bezittingen en katten uit het chalet te zetten. Het lijkt mij huisvredebreuk of braak. Uiteraard is in dit geval geen sprake van huurrecht, maar het lijkt mij toch vreemd dat hij eigenhandig mag ontruimen.

Huisregels van het park moeten u samen met de huurvoorwaarden wel zijn overhandigd of kenbaar gemaakt. Hoe dan ook: een regel over maximaal aantal dieren is redelijk en begrijpelijk, maar de tijd die u wordt gegund niet, zeker niet als u niet van de regel wist. Uiteraard moet verhuurder uw privacy en eigendommen respecteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag