De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Een belasting adviseur heeft een geschil met mijn vader. Hij heeft de aangifte erfbelasting verzorgd na het overlijden van mijn moeder in 2017. Omdat er een zeer groot verschil zat tussen zijn aangifte en de aanslag van de belasting heeft mijn vader zich hierover door een derde persoon laten informeren. Nu is de belastingadviseur heel boos en heeft zelf het vertrouwen opgezegd. Hij start een procedure tegen mijn vader wegens inkomstenderving. In het testament van mijn moeder ben ik wel genoemd, maar ik wilde eigenlijk erbuiten blijven, daar ik dit een privé kwestie vind.
Omdat die belastingadviseur zo boos is op mijn vader heeft hij mij, en ook mijn broers schriftelijk op de hoogte gesteld van alles wat er tussen hem en mijn vader besproken is tussen 7 december 2017 en 10 september 2019. Ik had hier helemaal geen deelgenoot van willen zijn. Ook schrijft hij dat het mijn vader vrijstaat een klacht tegen hem in te dienen via registerbelastingadviseurs.nl. Ik zou dat eigenlijk zelf willen doen, maar dan moet ik een borg van 200 euro betalen. Is mijn klacht gegrond?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Ja, want uw vader had voldoende reden tot een onderzoek en inkomstenderving kan pas worden gevorderd als er sprake is van een wanprestatie aan de zijde van uw vader of onrechtmatige daad en als de inkomstenderving ook daadwerkelijk kan worden bewezen. De uitlatingen kunnen eigenlijk niet. Uw vader kan u machtigen, maar ook een derde ( jurist ) om het verhaal goed juridisch en onderbouwd neer te leggen. U mag mij ook direct benaderen zodat u mij persoonlijk wat meer kunt vertellen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik ga het met mijn broers en mijn vader overleggen.
Mijn jongere broer had zijn ongenoegen over het schrijven van de belastingadviseur al via een mail naar hem geuit, mede omdat zijn brief bij ons allen gisteren werd bezorgd, en vandaag de sterfdag van mijn moeder is. In de brief (die eigenlijk aan mijn vader is gericht, maar waarvan mijn broers en ik een kopie 'ter informatie' kregen toegezonden) staan meerdere uitlatingen waarvan ook ik vind dat ze niet kunnen, en ook niet mijn zaken zijn.
Ik dank u hartelijk voor uw snelle antwoord, en de gelegenheid die u biedt om u te benaderen.
Wellicht zal ik dat binnenkort doen
Reactie van de vraagsteller
Dankuwel

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm