De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Ik zit nu 2 maanden thuis vanwege overspannenheid. Vanaf volgende week begin ik met de re-integratie. Maar mijn jaarcontract loopt einde van het jaar af en wordt niet verlengd. Ik zal dan aan het einde van het jaar nog niet volledig aan het werk zijn. Ik vraag me af of het überhaupt nog zin heeft om weer te gaan werken bij mijn huidige werkgever omdat ik het er niet naar me zin heb en omdat mijn contract toch binnenkort af loopt.

Vraag 1: wat zijn de gevolgen als ik volledig of gedeeltelijk ziek uit dienst ga? En moet ik dan ww en/of zw uitkering aanvragen?

Vraag 2: hoe zit dat dan met het reintegreren? Dat kan ik bij mijn oude werkgever niet af maken.

En ik ben op dit moment ook alvast aan het solliciteren. Vraag 3: kan ik dan (als ik snel een baan vind) in januari gewoon gelijk weer volledig aan het werk als ik me goed voel? En wanneer en hoe moet ik me dan weer beter melden?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Vraag 1: indien uw contract afloopt en u bent nog ziek, dan kunt u waarschijnlijk een ZW-uitkering krijgen (mits aan alle vereisten van de ZW wordt voldaan). Uw werkgever is verplicht u ziek uit dienst te melden bij het UWV. Het is niet onverstandig om in de gaten te houden of dit op de juiste wijze gebeurt. Indien uw werkgever eigen risico drager is, zal hij de ZW-uitkering moeten voldoen (en niet het UWV).
Vraag 2: zodra u ziek bent hebt u reintegratie-verplichtingen. Die lopen in beginsel ook door zodra u een ZW-uitkering ontvangt. Het is niet verstandig om die verplichtingen (op dit moment) niet na te leven.
Vraag 3: indien u aansluitend een nieuwe baan vindt, zou u daar kunnen beginnen (mits u niet ziek bent uiteraard). Indien u een nieuwe baan kunt krijgen is niet verstandig om te verzwijgen dat u arbeidsongeschikt bent. U hoeft geen medische gegevens aan de nieuwe werkgever te verstrekken (wel aan de bedrijfsarts indien die wordt ingeschakeld).

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm