Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze vakantiewoning wordt verhuurd door de beheerder (in ondernemersvorm) van het park. Verhuur is mogelijk middels de (park)website maar ook via reisorganisatie zoals Neckermann en TUI. Daar ontvangt hij (de B.V.) x% van de huurprijs van. 1x per jaar wordt er met ons afgerekend, onder inhouding van de commissie.
Door het faillissement van Thomas Cook, ontvangen wij nu bericht dat niet alle huren zijn geïncasseerd, en dat er bijv. maar 85% betaald wordt.
Normaal gesproken dient bij ingang van de huurperiode alles betaald te zijn. Blijkbaar had de "bemiddelaar" andere afspraken met deze reisorganisaties. Wie draait er dan voor het verlies op? De parkbeheerder, de spicieke huiseigenaren die een betaling open hebben staan, allen proportioneel, (die verhuurd hebben voor deze organisatie?), ook al was dat ruim voor het faillissement?

In de verhuurovereenkomsten ligt hier niets over vast....

U begrijpt ik ben zeerbenieuwd naar uw reactie.

Eigenaren hebben een vordering op de bemiddelaar uit wanprestatie immers geen nakoming van afspraken, de laatste ( of wellicht beide partijen )dient zich te melden in het faillissement.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag