Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn 13 jarige dochter heeft haar pony verkocht via marktplaats. Pony waar ze lessen en wedstrijden mee reed, superbraaf en gezond. Hiervan zijn wel.honderden fotos en filmpjes en ook zijn de wedstrijdresuktaten op te vragen bij knhs. Ook hadden wij een bijrijder die probleemloos met de pony reed.

Koper heeft 2 x uitgebreid proefgereden. Ze wilde de pony niet keuren en geen koopcontract. Koper gaf regelmatig aan, dochter is nog geen goede ruiter maar goede hulp en les.

Pony is 3 weken geleden opgehaald, is de 2 dag al mee naar andere locatie geweest maar door fotos en teksten die op facebook koper staan is dat prima gegaan.

Koper heeft pony ingeent en na laten kijken eigen dierenarts. Pony is goed.

Dochter is nu van pony gevallen en durft niet meer. Of ik pony terug wil nemen. Heb aangeboden langs te komen om te helpen, dit willen ze niet. Ze roepen nu dat ze teveel hebben betaald en dat de pony levensgevaarlijk is.

Nu dreigen ze met juridische stappen, wat is mijn recht?

Dat voelt u wel aan: de reden die koper noemt is ongeldig om te ontbinden en bovendien moeten ze de stellingen , dat het beestje gevaarlijk karakter vertoont, bewijzen, En dan kunt u weer stellen dat er geen onderzoek is gedaan of proefperiode. U mag natuurlijk wel meewerken aan teruglevering, dat is niet verboden, maar in principe is deze koop volkomen rechtsgeldig,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag