De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Mijn vader en zijn partner hebben hun huidige woning verkocht. Zij hebben een nieuwbouw appartement aangekocht, welke nog niet klaar is. Zij willen tijdelijk inwonen bij hun zoon. Die woont samen met zijn minderjarige zoon.
Volgens de gemeente moeten zij daar tijdelijk worden ingeschreven maar dit heeft fiscale consequenties voor beide.
Is het een optie dat er door mijn broer een tijdelijke verhuurovereenkomst wordt opgesteld zodat mijn vader en zijn partner zonder fiscale gevolgen tijdelijk kunnen worden ingeschreven bij mij broer? Zo ja aan welke voorwaarden moet dat contract dan voldoen en wellicht hebben jullie voor ons een voorbeeld hiervan.
Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

Ja dat is dan een verhuurovereenkomst voor een kamer en dienen de zaken daarin goed te worden omschreven , welke goederen van uw vader zijn en welke andere ruimtes hij gemeenschappelijk mag gebruiken . De prestatie kan worden overeengekomen onder de kamerverhuur-vrijstellingsgrens, indien het huis eigendom is, anders moet verhuurder toestemming geven. Ook zal er wel daadwerkelijk ruimte beschikbaar moeten zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm