Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afgelopen februari hebben wij een huis gekocht uit 1974. In september hebben wij de gehele meterkast, elektriciteit etcetera opnieuw laten in delen omdat eerder kortsluiting was ontstaan. Dit werd als brand gevaarlijk bestempeld. Met het ook op de toekomst is gekozen voor een drie fase aansluiting. Voor het aansluiten moet netbeheer dit omzetten in de meterkast. Eenmaal netbeheer aanwezig kon dit niet gedaan worden omdat mogelijk asbest werd gecontrasteerd waarvoor monsters zijn afgenomen. In een rapport werd daadwerkelijk asbest in de meterkast vastgesteld. In het koopcontact/leveringsakte staat dat er geen asbest in de woning aanwezig is. Ook gaf de makelaar destijds mondeling aan dat er geen asbest aanwezig is in de woning. Nu is mijn vraag; in hoeverre kan ik de verkopende partij hiervoor verantwoordelijk stellen, dat zij de saneringskosten (moeten) betalen.

Als in de stukken staat dat wordt gegarandeerd dat er geen asbest aanwezig is, dan hebt u een mogelijkheid om de verkoper aan te spreken. Wanneer er alleen staat dat er voor zover bekend geen asbest aanwezig is, dan zou het een lastige zaak worden. In dat geval zou u moeten bewijzen dat de verkoper wel wist dat er asbest aanwezig was. Desgewenst kan ik u hier verder bij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

De kans bestaat de verkoper dit ook niet wist, en dan is er een geval van wederzijds dwalen. En gedeelde smart. De kans bestaat dat verkoper tegen u heeft gelogen. Als u dat kunt bewijzen en de ontdekking van de asbest makkelijk te ontdekken was voor de koop , kunt u er nog niets mee als u een onderzoek heeft nalaten voor de koop. Het is dus mogelijk maar er zijn wat hobbels.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag