Vraag

Ik woon in een zelfstandige woonruimte en ben bang dat ik problemen krijg met verhuurder om volgende reden :binnenkort komt mijn vriendin bij mij wonen. Ik betaal voor een zelfstandige woonruimte van 35m2,. Ik heb gehoord dat de woningcoöperatie waar ik woon het niet goed vindt als er 2 mensen op 1 adres staan ingeschreven, maar ik ben toch gewoon een volwassen persoon met zelfstandige woonruimte ? Mag mijn huur eenzijdig worden opgezegd door verhuurder om het feit dat mijn ongehuwde partner zich bij mij inschrijft

In mijn huurcontract staat in de algemene bepalingen , dus in een algemeen gedeelte van de organisatie zelf de volgende regel :

“ Het is huurder verboden andere personen dan in dit contract vermeld bij zich te laten inwonen of het gehuurde aan anderen in gebruik af te staan tenzij hiervoor schriftelijke toestemming van de verhuurder is verkregen”

Deel deze vraag

1 Reactie

De verhuurder kan de huurovereenkomst bijvoorbeeld via de rechter laten ontbinden, indien de inwoning (na te zijn aangemaand) niet zou worden beëindigd. Indien u vooraf om toestemming vraagt, en deze wordt verleend, loopt u minder risico's.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm