Vraag

Op 20 oktober jl. heeft oplichting plaatsgevonden van mijn rekeningnummer. Dit gebeurde via benadering door de oplichter via whatsapp die zich voordeed als mijn zusje. (met profielfoto en al, die hadden ze van Facebook afgehaald).


Ik heb op 22 oktober aangifte gedaan bij het politiebureau in Beverwijk. De bank zegt echter geen verdere actie te ondernemen behalve het aanschrijven van de rekeninghouder (zelfde bank) dat zij in een fraude zaak genoemd worden, maar na 2 brieven laat de bank het erbij zitten en kunnen zij de betreffende rekeninghouder/-ster in een intern register zetten zodat deze bij de Rabobank geen rekening meer kan openen (maar wel dus bij alle andere banken in Nederland).


Ik ben van mening dat de bank ook partij heeft in deze zaak . Uiteindelijk heeft de bank een rekening verschaft aan de oplichter waarmee hij/zij de oplichtingspraktijken heeft kunnen uitvoeren. Daarnaast is het geld ook gelijk na de transactie eraf gehaald, dit zal ook door Rabobank te herleiden zijn:camerabeelden van de opname bij een pinautomaat of een rekeningnummer waarnaar is overgeschreven.Nu verschuilt de bank zich achter het feit dat gezien de privacy wetgeving hierover geen mededelingen gedaan mogen worden, maar dat ik al mijn bewijsstukken moet aanleveren om überhaupt de melding te kunnen doen is geen schending van mijn privacy?

Nu is mijn vraag of jullie kunnen helpen om de bank aansprakelijk te stellen voor de geleden financiele schade en eisen dat zij de betreffende rekeninghouder in een centraal register zetten zodat deze bij geen enkele bank in Nederland een rekening kan openen. Want anders wordt het de oplichter wel erg makkelijk gemaakt.

Deel deze vraag

1 Reactie

In het centrale register gelden andere gronden, daarom zal moeten worden bekeken of de zaak zich daarvoor leent. U kunt een interne klachtprocedure beginnen, daarna door naar de Kifid. Maar nogmaals moet alles even goed doorgenomen worden voordat u uw claim motiveert , op juiste gronden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm