Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een conflict met een scooter leverancier. Deze heeft twee maal een ondeugdelijke scooter geleverd en wilde nog een derde scooter leveren. Omdat hij mij niet voldoende kon overtuigen dat deze wel goed zou zijn en omdat ik het zat was dat mijn mails niet werden beantwoord heb ik daar van af gezien. Nu wil ik mijn geld terug plus gemaakte kosten en dat lukt dus niet. Ook heb ik een helm bij hem gekocht. Deze bleek niet geschikt voor deze scooter. Die helm heeft hij inmiddels terug maar ook hier krijg ik mijn geld plus gemaakte kosten niet terug. De extra kosten bestaan uit mijn tijd die ik in rekening heb gebracht en een euro voor elke dag dat hij te laat betaald voor de helm. Hiervan heb ik hem vooraf per mail op de hoogte gebracht. Door zijn starre opstelling werden mijn mails steeds iets onvriendelijker en nu voelt meneer zich onaangenaam en respectloos behandelt en heeft hij de handdoek in de ring geworpen. Hij zegt nu dat de tweede scooter goed is en dat deze voldoet aan de algemene voorwaarden en wat hem betreft is de zaak daarmee afgedaan. Hier ben ik het absoluut niet mee eens en dat heb ik hem ook in vele mails proberen duidelijk te maken. Het conflict loopt al vanaf 13 aug.

Als er een gebrek opkomt aan een zaak na de koop wordt vermoed dat deze al bestond ten tijde van de voor of tijdens de aanschaf,. Verkoper moet het tegendeel bewijzen, u hebt recht op kosteloos herstel of vervanging. De vraag is natuurlijk wat als de vervangen zaak weer niet goed is, met een zelfde of ander euvel? In dat geval heeft u recht op wederom herstel of vervanging, maar niet eindeloos behoeft u dat te dulden, op een zeker moment ontbreekt op gerechtvaardigde gronden het vertrouwen en mag u de koopovereenkomst ontbinden, Dat moet u dus nog even regelen in een aangetekende brief , de ontbindingsdatum mag in het verleden liggen, de datum waarop u het vertrouwen in een goede afloop verloor.

Voor de helm geldt dat de aanschafprijs binnen twee weken terug betaald dient te zijn, daarna mag u wettelijke rente rekenen. ( dat is minder dan 1 euro p/d)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag