Vraag

Sinds 1-04-1996 ben ik 100% arbeidsongeschikt
en in de Wao. Mijn werkgever heeft mij op non actief gesteld en sinds 23 jaar krijg ik via hen mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering betaald.
Bestaat er na 23 jaar slapend dienstverband ook recht op transitievergoeding?

Deel deze vraag

2 Reacties

Helaas bestaat er alleen recht op een transitievergoeding als de arbeidsongeschiktheid na 1 juli 2015 twee jaar heeft geduurd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Bij een opzegging na 01 juli 2015 telt het hele dienstverband mee. Wanneer u nog steeds in dienst bent, dan moet de werkgever u een transitievergoeding (TV) betalen.

De truc die veel werkgevers toepasten was het dienstverband niet op te zeggen. Er ontstond dan een 'slapend' dienstverband. De Hoge Raad heeft daar afgelopen vrijdag een stokje voor gestoken. dit heeft in alle kranten gestaan.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm