Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,
Wij hebben een hoekwoning uit 1920 en de grond ernaast is eigendom van de buurman. Om ons huis energie zuiniger te maken willen we de zijgevel isoleren. De poort is nu 180 cm breed en als we isloren pikken we over de hele lengte 8 cm breed (nog geen 1 m2) grond van de buurman. We gaan dan van energielabel f naar b/c. Uit hoofde van ongerechtvaardige verrijking hebben we de buurman euro 500 geboden ter compensatie maar hij gaat niet akkoord omdat hij meent dat de poort al niet zo breed is en hij wil hem niet nog nauwer.
Hoewel ik zelf jurist ben, weet ik even de juiste rechtsingang niet. Hoe kan ik zijn medewerking afdwingen? Eigendom is het meest omvattende recht maar de noodzaak om te verduurzamen met het oog op “ iedereen van het gas af” waarvoor je subsidie kunt krijgen, weegt toch zeker ook mee zou ik denken. Dank voor de reacties!

Dan weet u dat eigendom het grootste goed is, in dit geval grond van uw buurman, en er is geen sprake van recht van overpad/ erfdienstbaarheid. Misschien moet u meer bieden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag