Vraag

Beste,
Ik werk bij een psychologen praktijk, en deze zegt dat ze geen cao hebben of volgen. Ze volgen de regels dus hoe het hen uitkomt. Beoordelingen worden niet gegeven, salarisverhoging moet je om vragen. Je krijgt dus niet automatisch elk jaar iets erbij. eindejaarsuitkering wordt niet gegeven enz enz.
Er bestaat wel een CAO van de GGZ. Maar in alle teksten met algemeen bindend kom ik er niet uit of mijn werkgever nu de CAO moet volgen of niet.
Ik zou hem willen aanspreken bijvoorbeeld dat ik recht heb op een eindejaarsuitkering zoals deze in de CAO wordt genoemd. Heb ik daar dus nu recht recht op?
alvast bedankt voor u antwoord

Deel deze vraag

1 Reactie

1 zo lang u meer verdient dan het wettelijk minimumloon bestaat er geen wettelijk recht op loonsverhoging. een goed werkgever zal dat uiteraard wel doen. Hetzelfde geldt voor de eindejaarsuitkering.

Of De GGZ-CAO van toepassing is? -> dat moet blijken uit de omschrijving van de werkingssfeer. Op basis van uw informatie is dat niet te beoordelen. Ook kan de CAO in de individuele arbeidsovereenkomst van toepassing verklaard worden.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Hij/zij kan u nader informeren. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm