Vraag

Ik ben fysiotherapeut in een particuliere praktijk en heb de mogelijkheid de praktijk van een collega over te nemen en zijn uren in het plaatselijke ziekenhuis.
Alleen is in mijn contract een concurrentie- en relatiebeding opgenomen, waardoor ik niet elders mag werken binnen een straal van 10 km en geen contact mag zoeken met de relaties/klanten van mijn huidige werkgever.
Voor de ontwikkeling van mezelf in het vak is het ziekenhuis een pre en een eigen onderneming starten een grote stap in mijn carriere die ik in mijn huidige baan niet kan zetten, naast financieel gewin.
Kan ik hier onderuit komen of ben ik het per definitie verplicht en moet ik deze 2 kansen aan mijn neus voorbij laten gaan?

Deel deze vraag

2 Reacties

Welke mogelijkheden u hebt wordt o.m. bepaald door de wijze waarop het concurrentiebeding is geformuleerd, of het rechtsgeldig is en of u het ook zou overtreden als u de door u beoogde stap maakt. Ik adviseer u een arbeidsrechtjurist naar uw zaak te laten kijken. Als u telefonisch van gedachten wilt wisselen is dat uiteraard mogelijk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Ieder handboek over het non-concurrentiebeding (ncb) begint te stellen dat het van de concrete feiten en/of omstandigheden afhangt of u aan het ncb gebonden bent,.In zijn algemeenheid is er dan ook weinig zinnigs over te zeggen. Van belang is o.m.:
1. straal;
2. duur;
3. hoogte boete;
4. hoe groot is uw carrièrestap?
5. wat is het belang van de werkgever?
6. wat is uw belang?
7. in hoeverre is er sprake van concurrentie?
8. hoeveel heeft de werkgever in u geïnvesteerd?
9. is het rechtsgeldig tot stand gekomen?
Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging)., b.v. mij. vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm