Vraag

L.S.

Vandaag ben ik op non-actief gesteld. De reden die mijn werkgever aangeeft is dat het beter is voor het team dat ik er niet ben.
Ik ben nu thuis en vraag me af wat ik moet/kan doen?

Graag uw advies/hulp.

Met vriendelijke groet,

Ben Mooijekind

Deel deze vraag

1 Reactie

1 U moet schriftelijk bezwaar maken tegen de non-actiefstelling. Per brief (bewaar kopie) of per e-mail. Zet daarin in dat u het met de non-actiefstelling oneens bent. Ga daarna direct naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Immers meestal is een non-actiefstelling een voorbode van ontslag(dreiging). U kunt dan ook beter maar goed voorbereid zijn. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Na non-actiefstelling volgt vaak een vaststellingsovereenkomst (VSO). De advocaat kan deze VSO beoordelen (opzegtermijn, transitievergoeding, non-concurrentiebeding etc.). Regelmatig komt het voor dat de werkgever in het kader van een VSO de kosten van uw advocaat betaalt. Daarnaast hebben we natuurlijk nog het systeem van de gefinancierde rechtshulp. Ik (of een andere advocaat) kan u dat allemaal uitleggen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm