Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon sinds 2 jaar samen met mijn vriend. Het huis staat op naam van zijn broer. De hypotheek staat ook op naam van zijn broer. Het is voor mij niet zeker of mijn vriend een huurovereenkomst heeft met zijn broer. Mijn vriend en ik betalen maandelijks aan zijn broer de huur. Nu heb ik van de gemeente een brief gekregen dat er onduidelijkheid is over mijn woonadres. Ik heb mij in het begin al ingeschreven dus dit was voor mij ook erg vreemd. In ieder geval sta ik niet ingeschreven op mijn adres.

Er is een kleine oorlog gaande binnen deze familie en niemand wilt tekenen voor mij. Ik heb toestemming van de hoofdbewoner nodig om mij in te schrijven, maar deze krijg ik niet. Ik woon wel gewoon op dit adres. Mijn vraag is nu wat ik moet doen? Wat zijn mijn rechten? Van de gemeente wordt ik ook niet veel wijzer.

Uw vriend dient van zijn broer, voor zover mogelijk, toestemming te krijgen om u beide in te schrijven op dat adres. Gebeurt dit niet dan kan er door de gemeente een boete worden opgelegd omdat u daar wel woont maar niet staat ingeschreven. Ook doet hij er verstandig aan indien er sprake is van verhuur, en daar lijkt het op vanwege de maandelijkse betalingen aan zijn broer, een huurovereenkomst aan te gaan. De hypotheekverstrekker dient dan wel akkoord te gaan met verhuur.
Kortom, het is van belang eerst toestemming te verkrijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag