Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een koopwoning in Amsterdam. De huurder wil in de woning blijven inprincipe.
De verhuurder wil de woning verkopen. Huurder en verhuurder hebben nu een afkoopregeling getroffen van 11.500€ bij vertrek op 31 januari. Huurder heeft een opzeggingsbrief ondertekend voor akkoord beëindiging huurovereenkomst en dat de sleutels op 31 januari worden opgeleverd. 8600€ moet nu al betaald worden en rest van de maanden wordt de huur kwijtgescholden. Worst case scenario: wat als huurder 31 januari niet vertrekt? Kan ik haar er dan wel uitzetten met deze ondertekende brief, want anders ben ik mijn geld van afkoop kwijt. Wat voor recht heeft de huurder dus nog na 31 januari?

Indien de verhuurder aantoonbaar/bewijsbaar met de huurder na ingang van de huur heeft afgesproken dat per 31 januari 2019 de huurovereenkomst zal eindigen, kan de huurder daar in principe aan worden gehouden. Zeker als een deel van de beëindigingsovereenkomst, namelijk betaling van een afkoopbedrag aan de huurder, al is uitgevoerd.
Indien uiteindelijk de huurder niet zou vertrekken, zou een kort geding aangewezen kunnen zijn waarbij ontruiming wordt gevorderd.
Het is natuurijk de vraag of het zover zal komen. Hebt u aanleiding om te veronderstellen dat de huurder zich niet aan de gemaakte afspraak zal houden?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag