Vraag

Goedendag. Na een jaar krijgen wij nog steeds post van de vorige bewoners op ons adres. De eerste tijd hebben wij alles netjes doorgestuurd en kregen we de belofte dat alle adressen aangepast zouden worden, maar er bleef post komen. Toen overgestapt op de “retour afzender” methode, maar nog steeds krijgen we post. Is het strafbaar om de post op naam van de vorige bewoners in de papierbak te gooien? We zijn het zat om er steeds mee naar de brievenbus te lopen.

Deel deze vraag

3 Reacties

U moet geen post weggooien. Wellicht kunt u aan de verhuisde personen meedelen dat zij de post bij u kunnen komen ophalen aangezien het hun verantwoordelijkheid is om het adres aan te laten passen. Anders rest u niet veel anders dan de post retour te zenden met de mededeling dat de betreffende personen verhuisd zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor uw reactie!
Nu is de situatie zo dat wij deze mensen absoluut niet aan de deur willen hebben omdat zij ons opgelicht hebben met opstalverzekeringsgeld. Er was schade aan ons huis ontstaan vóór verkoop van de woning en na uitkering door hun verzekering hebben ze zonder pardon een deel van het geld zelf gehouden en ons laten zitten met de restschade. Hier hebben al advocaten bovenop gezeten. U kunt wel begrijpen dat wij niets meer te maken willen hebben met deze mensen en ook geen moeite willen doen voor hun post. Niet onze verantwoordelijkheid. Vandaar mijn vraag of het strafbaar is post weg te gooien, we willen ook niet in de problemen komen. Is het wel strafbaar dan zal er niks anders op zitten dan het retour afzender te blijven sturen.
U moet er rekening mee houden dat dat strafbaar zou zijn. Bovendien is het onrechtmatig, waardoor u aansprakelijk zou kunnen worden voor de schade. Ik adviseer u dus geen post weg te gooien of iets dergelijks.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm