Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik verhuur een huis in Amersfoort sinds 2012. Nu staat er in dat contract dat wij beiden overeengekomen zijn dat het gehuurde door maximaal 1 volwassene bewoond zal worden. Verder staat er ook in dat huisdieren Niet zijn toegestaan.

Nu ben ik erachter gekomen dat huurder inmiddels al een tijdje samenwoont en dat er ook minstens 1 huisdier aanwezig is. Overigens heeft huurder dit inmiddels ook toegegeven.

Mijn vraag is nu dus: Wat zou ik hieraan kunnen ondernemen. Mag ik nu een ander contract opstellen en zelfs eventueel de huurprijs verhogen? Of kan ik hier helemaal niets aan doen?

De huurder zou schriftelijk (aangetekend) moeten worden gesommeerd om alsnog aan de huurovereenkomst te voldoen, oftewel de wanprestatie ongedaan te maken. Daarbij kan worden aangezegd dat als niet aan de sommatie wordt voldaan, eventueel rechtsmaatregelen (procedure) worden getroffen waarbij ontbinding van de huurovereenkomst en/of schadevergoeding wordt gevorderd. Wellicht dat de huurder (en u) er in dat geval voor openstaan om een nieuwe huurovereenkomst te sluiten met andere voorwaarden (o.m. een hogere huurprijs).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie.... Nu is het zo dat ik op zich wel een nieuw huurcontract wil opstellen waarin ik de vriendin van huurder ook meeneem alsmede een huurverhoging daarin opnemen. Het lijkt mij namelijk nogal wrang om huurder op te dragen zijn vriendin uit huis te zetten en huisdier ook, niet?


U zou inderdaad kunnen beginnen met een goed gesprek. Indien de huurder en u bereid zijn om een nieuwe huurovereenkomst aan te gaan, dan hoeft uiteraard geen sommatie te worden vestuurd. Deze zou onnodig de verhouding met de huurder onder druk kunnen zetten en indien mogelijk is uiteraard verstandig om dat te vermijden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag