Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

In mijn contract staat dat mijn brutosalaris per maand €2.2908,04 is, i.p.v. €2.908,04. Het zogenoemde '(zegge: ......)' ontbreekt. Kan ik ergens aanspraak opmaken of is dit een duidelijke fout en ziet een rechter dat ook zo? Verder begrijp ik wat eventuele gevolgen zijn voor de relatie met mijn werkgever mocht ik hiervan een zaak willen maken.

Met vriendelijke groet,

Uw vraag is niet ongerechtvaardigd, maar ik denk dat een procedure met als inzet het claimen van een salaris van EUR 22.908,- per maand geen redelijke kans van slagen heeft. De rechter zal, zo verwacht ik, tot het oordeel komen dat het u bekend was of redelijkerwijs kon zijn dat het een verschrijving betrof. Ik neem ook aan dat u tijdens de sollicitatieprocedure al informatie hebt gehad over het salaris dat u zou gaan verdienen of dat dat u op andere wijze bekend was of kon zijn. Verder neem ik aan dat u ook al enige tijd het correcte salaris ontvangt en dat u daar niet tegen geprotesteerd hebt.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op \Van Osouw het volgende. Gezien de schrijfwijze, die in NL niet voorkomt, zal een rechter een typfout aannemen. Daarnaast zou een dergelijk maandelijks bedrag zo extreem hoog zijn, dat een goed werknemer daarvan niet kan en mag uitgaan. Jammer, maar helaas dus.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag