Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Samen met mijn vriendin huur ik particulier een huis voor bepaalde tijd. Nu is deze bepaalde tijd bijna voorbij en is de verhuurder gekomen met een vervolgcontract voor bepaalde tijd. Dit heeft hij via whatsapp en mail aan ons toegestuurd binnen zijn opzegtermijn(maximaal 3 maanden van tevoren en minimaal 1 maand van tevoren). We zijn inmiddels voorbij zijn opzegtermijn en in ons contract staat dat indien niet tijdig word opgezegd, het contract word verlengt voor onbepaalde tijd.
Nu zijn wij van mening dat er niet tijdig is opgezegd omdat dit niet is gedaan middels een aangetekende brief (zoals is voorgeschreven in de algemene bepalingen). Wij hebben hierop als antwoord gegeven dat wij niet akkoord gaan met een 2e termijn voor bepaalde tijd en dit op mail gezet en via aangetekende brief verzonden.

Nu hebben wij een antwoord terug gekregen van de verhuurder dat een aangetekende brief een achterhaalde methode is en dat een appje of mail ook erkend is door de rechter.

Helaas wil de verhuurder nu verder ook geen verlenging meer geven en verzoekt hij ons aan het einde van ons termijn het huis te verlaten...

MAG DIT??

hopelijk krijgen wij snel advies van jullie!

Verhuurder heeft niet aangezegd het einde van de huurperiode, maar u zelfs een tweede termijn vergund? In dat geval eindigt de huur niet en heeft u nu een contract van onbepaalde tijd . ( tenzij er wordt verhuurd op basis van de Leegstandswet)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag