Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


We hadden een lening bij mijn schoonmoeder welke is afgelost. De aflossing werd in twijfel getrokken door een zwager, welke inmiddels ook de boekhouding doet voor mijn schoonmoeder.
Nadat hij daarvoor een advocaat had ingeschakeld en wij ook kregen wij en onze advocaat geen antwoorden op onze vragen omtrent et volgens hem nog openstaande bedrag.

Inmiddels heeft mijn schoonmoeder een brief laten opmaken waarin zij ons in het gelijk stelt en er geen schuld meer is en zelf ondertekend met hulp van deze zwager.
Wij krijgen alleen een foto daarvan via WhatsApp.

Onze angst is dat straks na het overlijden van mijn schoonmoeder deze orginele brief mogelojk verdwenen is en wij alleen een foto hebben en de onbeantwoorde zaak van de advocaat waarin er ons nog wel een deel schuld wordt verweten.
Hoe rechtsgeldig is in zo'n geval een WhatsApp foto?

Kunt u de aflossing die heeft plaatsgevonden bewijzen? Is bijvoorbeeld via bank betaald zodat u via bankafschriften de aflossing kunt bewijzen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Een deel is aan te tonen en een deel is verrekend in overleg met mijn schoonmoeder. Zij is het er volledig mee eens. Dat blijkt nu ook uit haar brief waarvan wij dus alleen een foto via WhatsApp hebben.
Alleen mijn zwager trekt dit in twijfel, daarvoor was ook de advocaat nodig.


Een mogelijkheid is dat nog een vaststellingsovereenkomst of kwijtingsbewijs wordt opgemaakt dat door u, de andere (voormalig) debiteuren en uw schoonmoeder wordt getekend. U zou dat document bij de notaris kunnen tekenen, zodat de handtekening van uw schoonmoeder kan worden gelegaliseerd. Ik ga er dan wel vanuit dat uw schoonmoeder haar vrije wil kan bepalen (dwz. compos mentis is). Dus dat zij bijvoorbeeld niet onder curatele is gesteld of iets dergelijks. Ook ga ik ervan uit dat geen sprake is van een bijzondere toestand zoals beschermingsbewind, faillissement of WSNP. De notaris heeft ook een zekere onderzoeksplicht in dit kader. De notaris zal kosten in rekening brengen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Alleen de brief van mijn schoonmoeder is toch ook voldoende?
Zo ja, is er een mogelijkheid om de in orgineel te vorderen? Of is de foto ook rechtsgeldig
Wat u voorsteld kan ze niet meer, ze heeft met haar brief dit afgesloten en heeft ze uit vrije wil geschreven.


Een document zoals door mij bedoeld met gelegaliseerde handtekening zou juridisch sterker zijn. Een foto van de door u bedoelde brief is in mijn optiek minder sterk, maar indien er geen ander document voorhanden is moet u het daarmee helaas doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw tijd!!


Geen probleem en alle goeds voor de toekomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag