Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw

Graag wil ik het volgende voorleggen.

Mijn vader heeft enkele jaren geleden een gebruikte (3jr oud) auto gekocht bij een autobedrijf welk onderdeel is van een landelijk opererend dealernetwerk

De auto heeft vanaf de aanschaf problemen gekend welke ondanks een dure reparatie en uitgebreid onderzoek niet zijn verholpen.

Vanwege een verhuizing is hij nu bij een andere vestiging van hetzelfde bedrijf terecht gekomen. Nu blijkt dat er in de historie van de auto staat dat er, voor de aanschaf door mijn vader, benzine ipv diesel met de auto is getankt. Dit kan voor moderne diesels nogal schadelijk zijn.

Is het verzwijgen van dit feit bij de verkoop een vorm van dwaling?

Bij voorbaat dank

Het gaat erom of de verkoper hiervan heeft afgeweten. Zo ja, dan kan hij met succes aansprakelijk worden gesteld van de opgelopen schade en is er sprake van misleiding. Er moet dan wel aangetoond worden dat de verkeerde brandstof heeft geleid tot de gebreken aan de auto.
Normaliter hoeft het verzwijgen van dit feit niet te leiden tot dwaling. Dit is slechts anders als u expliciet hebt gevraagd naar de historie van de auto en dit voor u van doorslaggevend belang is voor de koop. Mocht u er samen niet uitkomen, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag