Vraag

Momenteel zit ik 30% in de ziektewet. Ik heb een ander aanbod gekregen van een andere baan, die ik interessant vind en dit een grote kans is voor mij die ik niet wil laten schieten. Stel ik zou aan de slag gaan bij mijn nieuwe werkgever en neem ontslag tijdens ziektewet. Moet ik mij dan beter melden bij de bedrijfsarts, want ik wil niet dat mijn nieuwe werkgever hier achter zou komen?

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Indien u ziek bent en u wilt in dienst treden van een nieuwe werkgever loopt u een risico als u niet (vooraf) meldt dat sprake is van ziekte. Dat risico zou zich kunnen openbaren als u bij de nieuwe werkgever (onverhoopt) (wederom) ziek mocht worden en zou uitvallen. U bent niet verplicht om aan uw huidige of eventueel nieuwe werkgever medische gegevens te verstrekken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste,

Dit begrijp ik volledig. Maar de vraag is eerder, dat wanneer ik wel echt bewust deze keus zou maken om weg te gaan bij mijn huidige werkgever tijdens ziektewet en ergens anders zou starten.. Word dit dan gemeld aan mijn nieuwe werkgever door bijvoorbeeld UWV als ik mijn niet beter zou melden bij de arbo en/of werkgever.

Ik weet overigens dat dit niet de normale gang van zaken is, maar ik zit in de ziektewet door bepaalde redenen rondom mijn werk waardoor ik me mentaal slechter voel.
Wanneer u zich beter meldt bij de huidige werkgever, dan komt de nieuwe werkgever in principe niet achter uw ziekte.

Wanneer u opzegt, dan geldt er een opzegtermijn (minimaal 1 maand).

Wanneer u zich beter meldt bij de huidige werkgever, dan moet u in principe de arbeid hervatten. Kunt of wilt u dit wel? zeker gezien de reden van ziekmelding.

Aan dit ontslag zitten dan ook de nodige (juridische) haken en ogen. Om die reden adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (hij/zij is lid van een specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste,

Het is wel zo dat ik daar ook minder ga werken bij de nieuwe werkgever. Alleen wil ik gewoon niet dat hun achter mijn 'ziek zijn' komen. Daarmee scoor ik voor mijn gevoel geen punten.

Voor mij is het gewoon heel belangrijk dat ik ontslag kan nemen en weg kan bij de huidige werkgever. Daarmee hoop ik ook dat mijn werkgever mijn betermelding niet tegen kan gaan.

Mvg
Zoals mijn collega terecht stelt zitten aan een ontslagname (opzegging) tijdens ziekte de nodige haken en ogen. Houdt u er rekening mee dat indien u tijdens ziekte opzegt, en u zou (tevens) een uitkering willen aanvragen, deze mogelijk geweigerd of gesanctioneerd wordt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm