Stel vraag

Particulier


Wij hebben kortgeding spoedvoorziening gehad en rechter heeft het bedrijf tot betalen veroordeeld.
De tegenpartij heeft voor het kort geding aangeven een bedrag te willen geven en hier zijn wij niet mee accoord gegaan omdat hij pas na de zitting wou betalen en dat we de zaak zouden intrekken. Dit hebben wij bewust niet gedaan.
Een dag na de zitting heeft hij blijkt nu schuldmeesters ingeschakeld te hebben waar wij 3 weken later achterkomen.
Het vonnis is 7 november binnengekomen via zijn advocaat beweerde hij dat hij in 4-5 weken wou betalen. Dit geloofden wij dit uiteraard niet omdat wij met spoed dit geld nodig hebben om het huis bewoonbaar te maken.. (vloer/meterkast/cv en wc zijn niet bruikbaar).
Toen waren ze ineens bereid de volgende dag te betalen maar de banken waren dit aan het verwerken volgens hun. Wij hebben toen dit vonnis met spoed laten betekenen want immmers was er weer een week voorbij. Nu is de deurwaarder bezig met beslagleggingen etc nu krijgen we ineen een melding dat zij via schuldmeesters alles gedaan willen hebben etc.
Waarschijnlijk gaat hij zeggen ik kan het niet betalen. Hij heeft immers wel een bedrag met 90 procent van het bedrag ontvangen nu kan hij dit zogenaamd niet betalen.
Tijdens het kortgeding en later is nooit nimmer aangegeven dat hij geen cappaciteit had om dit te betalen. En meerdere x en heef deze bedrijf aangegeven het bedrag te hebben betaald via zijn advocaat.
Wij hebben dit wel aangegeven wij moeten hiervoor lenen.
Wij willen ook een bodemprocedure om hen te laten boeten voor verdere schades dus schade zal alleen maar oplopen van zijn wanprestatie m. Als gezin moeten wij bij anderen intrekken.

Is een bodemprocedure wel handig? Hij heeft een koopwoning waarvan hij voor de helft eigenaar van is. Mag ik als eiser vragen naar zijn bankafschriften vanaf onze betalingen om dit te laten bewijzen waar hij het geld naar weggesluisd herft.

Uiteraard wist deze persoon ook zelf aangegeven dat hij bepaalde zaken niet had uitgevoerd om het huis beoonbaar te maken in 2,5-3 maanden.

Of een bodemprocedure, naast de kennelijk reeds gevoerde kort geding procedure, zinvol is kan niet zomaar worden aangegeven. Dat is afhankelijk van diverse factoren. U zou een advocaat kunnen laten beoordelen wat de haalbaarheid van zo'n procedure is.
Een kort geding procedure levert een voorlopig vonnis op waartegen de tegenpartij ook binnen 4 weken in hoger beroep kan gaan. De rechter in een bodem procedure is niet gebonden aan het vonnis in kort geding, maar zal daar uiteraard grote waarde aan toekennen.
Indien in het kort geding vonnis niet de volledige schade is toegewezen, maar bijvoorbeeld alleen een voorschot daarop, en het vermoeden bestaat dat de tegenpartij nu of in de (nabije) toekomst verhaal biedt, zou een bodemprocedure zinvol kunnen zijn. Bodemprocedures duren doorgaans wel veel langer dan kort geding procedures. Indien u wilt overleggen mag u gerust (vrijblijvend) bellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag