Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb gelezen dat de splitsingsakte van appartmenten (privaatrecht) leidend is in tegensteling tot de gemeentelijke bestemming (publiekrecht).
Mijn appartement is volgens de splitsingsakte bedrijfsruimte. Volgens de BAG (basisadministratie gebouwen) - woning.
Ik ben momenteel het appartement aan het verkopen. Net daarvoor heb ik het aan toeristen verhuurd. Na bezoek van de gemeentelijke handhavers moest ik verhuur staken. Mij werd ook verteld dat ik een boete kan krijgen voor het onttrekken van de woning aan de woningmarkt.
Mijn vraag is nu: wat is mijn appartement eigenlijk? Bedrijfsruimte (zoals vermeld in de splitsingsakte) of een woning (BAG)? Verkopende makelaar was niet geamuseerd na het lezen van de splitsingsakte (bedrijfsruimte) en hij heeft mij gevraagd bij alle buren langs te gaan om akkoord te krijgen dat er gewoond mag worden. Toch wil de gemeente mij een boete geven voor het onttrekken van de woning aan de woningmarkt.

De functie in het bestemmingsplan is leidinggevend, ik begrijp ook niet wat men wil handhaven zonder rechtsgrond. De functie is in de akte moet worden gewijzigd naar de feitelijke situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Maar waar kan ik het feitelijke bestemmingsplan vinden? En wie is ‘men’ in deze situatie


Reactie van de vraagsteller

.


Men is collegebestuur dat moet handhaven, en u kunt alle plannen vinden op ruimtelijkeplannen.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag