Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb op 8/11/19 mijn nieuwe contract getekend bij een kapsalon wat op 1/12/19 in zou gaan. Voor deze baan heb ik mijn vorige baan opgezegd en ontslag genomen. Op 10/11/19 ben k van de trap gevallen en mijn pols in het gips gekregen, dit netjes aan de nieuwe bazin laten weten na 1 week moest ik terug. Kreeg ik nieuw gips voor minimaal 2 weken en 4/12/19 moet ik terug en kijken we of er nogmaals opnieuw gips moet komen. Ook dit heb ik laten weten. Nu heeft mijn nieuwe bazin mij laten weten op 19/11/19 dat zei het contract per direct ontbindt. Mag dit zomaar? En wat kan ik hier mee/aan doen?

Indien er geen proeftijdbeding in uw arbeidsovereenkomst staat is ontslag niet zomaar mogelijk. Indien er wel een proeftijdbeding is overeengekomen is het ten eerste de vraag of dit rechtsgeldig is. Ten tweede is het de vraag of de werkgever er zich in dit geval wel op mag beroepen. Het lijkt er sterk op dat de werkgever de arbeidsovereenkomst "ontbindt" aangezien u ziek bent en het is zeer discutabel of dit mag. Ik adviseer u uw zaak verder te laten onderzoeken. U mag vrijblijvend bellen. Mogelijk kan ik u op prodeo-basis bijstaan. Wacht u niet te lang met het ondernemen van actie. Mogelijk zijn vervaltermijnen van toepassing.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Van Orsouw het volgende. Er is zeker sprake van een vervaltermijn. Binnen 02 maanden moet een verzoekschrift bij de rechter ingediend zijn. Zo niet, dan vervallen uw rechten.

Ontslag tijdens/wegens ziekte mag niet. In dit geval lijkt het erop dat dit wel gebeurd is. U heeft uw oude baan opgezegd voor deze baan. Nu de nieuwe baan niet doorgaat lijdt u schade. De nieuwe werkgever ontslaat u zonder dat deze uw kwaliteiten kent. Ook dit is onzorgvuldig/in strijd met het goed werkgeverschap.

Een proeftijd mag alleen bij een contract van meer dan 06 maanden.

Alle reden zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag