Vraag

De afgelopen maanden ben ik gedetacheerd geweest. Voor deze detachering hebben we vastgelegd dat ik tot januari 2020 gebruik kan maken van een terugkeergarantie. Inmiddels heb ik gebruik gemaakt van deze terugkeergarantie. Mijn leidinggevende geeft echter aan dat ik niet kan terugkeren in mijn oude functie, maar dat de terugkeergarantie puur alleen gold voor terugkeer naar de afdeling. Ook laat hij vallen dat er eigenlijk geen formatie en financiele middelen beschikbaar zijn. Een structurele oplossing is niet in zicht.
Wat zijn de rechten en plichten die aan een terugkeergarantie vastzitten, zowel voor mij als voor mijn leidinggevende?

Deel deze vraag

2 Reacties

Het is afhankelijk van de wijze waarop de garantie is geformuleerd. Indien u een onvoorwaardelijke terugkeergarantie hebt, zal de organisatie die hebben te respecteren en kan die mogelijk ook worden afgedwongen. Indien geen functie voorhanden zou zijn, kan dat mogelijk leiden tot schadeplicht.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Dit is een complexe situatie. Veel hangt af van de feitelijke situatie/omstandigheden. In dat kader verwijs ik u naar het recente Shell-arrest van de Hoge Raad

Voor verdere vragen/hulp bij problemen verwijs ik u naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm