Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben bij mijn huidige werkgever 9 jaar in dienst. Ik heb momenteel een vast contract.

Mijn werkgever moet om economische redenen inkrimpen, en heeft een nieuwe organisatiestructuur bedacht. Hier zullen 20-25 man niet meer in passen. Afgelopen vrijdag heb ik van de directeur te horen gekregen dat zoals het nu staat, mijn functie gaat vervallen en ze op basis van bedrijfseconomische redenen afscheid van mij willen nemen. Het kan alleen nog zijn dat als er iemand waar ze wél een plekje voor bedacht hadden besluit weg te gaan, er een plekje voor mij vrij kan komen, zodat ik toch kan blijven. Maar het huidige uitgangspunt was ontslag. Verder gaven ze aan graag mijn CV te willen ontvangen om binnen het netwerk van de directeur te kijken mij weer aan werk te helpen, zodat dan een transitievergoeding komt te vervallen. Nu zijn mijn vragen:

- Mag ik een andere functie binnen mijn bedrijf weigeren zonder dat mijn aanspraak op WW en een transitievergoeding in gevaar komt ?

- Mag ik een andere functie bij een ander bedrijf weigeren en eventueel weigeren hier überhaupt aan mee te werken zonder dat mijn aanspraak op WW en een transitievergoeding in gevaar komt ? Ik wil namelijk liever een transitievergoeding ontvangen en zelf nieuw werk zoeken.

Het weigeren van een alternatieve functie in uw situatie kan risicovol zijn voor de eventueel aan te vragen uitkering. Het UWV zou zogezegd kunnen oordelen dat u een kans hebt laten liggen om de arbeidsverhouding te kunnen voortzetten of een nieuwe aan te gaan met een derde (waardoor geen gebruik zou hoeven te worden gemaakt van een uitkering). Ik adviseer u overigens om na te gaan of een sociaal plan van toepassing is binnen het bedrijf.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag