Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een keuken gekocht en deze zal in de week van Sinterklaas worden geleverd. Conform afspraak bij ondertekening van de offerte en voorwaarden hebben we een aanbetaling gedaan. Nu we dichterbij de leveringsdatum komen hebben we een eindfactuur ontvangen en daarop staat vermeld dat wij voorafgaande aan de levering alles dienen te betalen. In hun voorwaarden staat iets anders vermeld. Wij willen betalen bij de levering en na onze controle echter blijft de keukenleverancier houden aan, eerst betalen (dagen ervoor en niet ter plekke) en dan gaan ze over tot leveren. Hoe sterk staan wij door bij ons standpunt te blijven? Wat raden jullie ons aan om te doen? Weet dat we nu al 1 jaar bezig zijn om de keuken geleverd te krijgen en er zijn veel fouten gemaakt tot op heden. Bedankt voor jullie antwoord en tijd.

In de algemene voorwaarden of offerte die jullie ondertekend hebben, zal als het goed is de maximale hoogte van de aanbetaling staan. De verkoper dient zich hier aan te houden.

Volgens de wet mag de verkoper niet meer dan vijftig procent van het aankoopbedrag als aanbetaling eisen. Tenzij jullie samen anders hebben afgesproken.


Via onderstaande link kunt u een nuttig, goed leesbaar, artikel vinden.
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/aanbetalingen-wat-mag-de-verkoper-vragen/

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad maximaal de helft vooraf en dan de rest bij aflevering/ montage of zelfs daarna, De keukenboer kan immers gebruik maken van het eigendomsvoorbehoud recht zoals hem dat wordt geboden door de wet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag