Vraag

Ik ben 4 maanden geleden verhuisd,
Zonder dat er een afspraak was gemaakt heb ik toch besloten de spullen van de vorige eigenaar te bewaren.
Ik had ook meubelen overgenomen tegen betaling maar na aflevering hebben deze mij een flink bedrag aan schoonmaak spullen gekost.

Nu na 4 maanden hebben ze besloten de spullen terug te willen, ik heb hier geld voor gevraagd als vergoeding voor schoonmaak, verplaats en opslag kosten.
Nu zegt de politie dat ze dit gewoon mogen ophalen en dat lijkt mij vrij oneerlijk en er zal dus wel ergens een wet voor zijn, helaas kan ik dit zelf nergens vinden.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Indien de spullen waar het om gaat nog steeds eigendom zijn van de vorige eigenaar, bent u verplicht die terug te geven. Dat geldt dus niet voor spullen ten aanzien waarvan u bent overeengekomen dat u de eigendom zou verwerven (al dan niet tegen betaling).
Indien u noodzakelijke kosten ter behoud of ter voorkoming van schade hebt moeten maken voor spullen die niet uw eigendom zijn, kunt u die kosten van de eigenaar terugvorderen. Dit wordt zaakwaarneming genoemd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Zijn er geen verdere wetten over?
Dat een afspraak had moeten plaats vinden of dat ze een x periode hebben om het op te halen voordat het niet meer van hun is?

Het zou onredelijk zijn als ik naar mijn vorige huur woning ga en even na 8 jaar me achtergelaten spullen kom ophalen en als het is weggegooid een vergoeding eis.
Je kan ook een gedeelte bluf spelen. In artikel 4 burgerlijk wetboek 5 staat het volgende: Hij die een aan niemand toebehorende zaak in bezit neemt, verkrijgt daarvan de eigendom.

Wellicht zullen ze dan iets meegaander zijn om de schoonmaakkosten te betalen in ruil voor hun spullen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Nee dat is niet helemaal het geval. Er is toch door stilzwijgende aanvaarding van beide partijen een bewaarovereenkomst ontstaan op grond waarvan u wel de kosten voor de bewaring mag opvoeren. Maar alleen voor de zaken die u in bewaring zijn gegeven, niet voor de zaken die u heeft overgenomen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm