Vraag

Goedemiddag,

Ik heb een verzoek omtrent ontslag. Onlangs is mijn vriendin kenbaar gemaakt dat zij niet meer hoeft te komen werken in de winkel. Dit nadat er bij haar uit de tas 20 euro was gestolen en zij daar bij haar leidinggevende melding van heeft gemaakt. Na een gesprek met de collega's die op die dag in het magazijn werkten, daar waar ook haar tas stond toen het geld is gestolen, heeft haar baas haar verteld dat zij niet meer hoeft te komen werken, zonder een duidelijke opgave van reden. Haar baas heeft haar ook gevraagd haar uren door te geven en heeft de financiƫle afdeling geinstrueerd alle nog openstaande gelden over te maken, zoals bijv. vakantiegeld.
Als zij hiermee akkoord gaat, tekent ze dan stilzwijgend voor haar eigen ontslag? Wat kunt u ons en haar in het bijzonder adviseren het beste te doen in deze situatie? Het voelt allemaal erg oneerlijk, zeker nu zij de dupe dreigt te worden op meerdere manieren.

Bij voorbaat dank voor uw moeite en aandacht!

Met vriendelijke groet,

Dennis Boots

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Uit de bovenstaande informatie kan ik niet opmaken of het ontslag mag. Het is bijna altijd mogelijk om ontslagen te worden of ontslag te nemen, er zijn hier echter wel een flink aantal uitzonderingen op.
Om de pijn op dit moment te verlichten kan ik jullie aanraden om te kijken of mevrouw recht heeft op een transitievergoeding.
Ik vermoed dat ze voor de opzeggingstermijn al gecompenseerd wordt, door het uitbetalen van de openstaande werkuren. Dit moet als de werkgever zich niet houdt aan de opzeggingstermijn.

Mocht u het vermoeden hebben dat u niet de volledige vergoeding ontvangt, dan doet u er verstandig aan om hulp te zoeken. Het type arbeidscontract bepaalt op veel fronten de uiteindelijke uitslag.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze informatie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Uw vriendin moet niet voor akkoord tekenen of iets dergelijks. Het beste kan zij zsm contact zoeken met een arbeidsrechtspecialist. Zij mag mij ook vrijblijvend bellen. Ingeval van ongegrond ontslag, en daar lijkt het op, moet binnen 2 maanden bij de kantonrechter een procedure worden gestart tot vernietiging van het ontslag (en het vorderen van achterstallig salaris). Dat is een vervaltermijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm