Vraag

Hoi hoi.

Ik werk sinds januari bij mijn werkgever, maar zit sinds juli in de ziektewet met een burnout.
Nu wil ik ontslag nemen, per december.
Moet de werkgever mij dan de 2 maanden uitwerken doorbetalen? Of kunnen ze zeggen jij zit in de ziektewet dus je hoeft niet uit te werken en hier stopt meteen het contract.

Groetjes

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Ontslag nemen tijdens ziekte is zeer onverstandig. U krijgt dan geen loon meer en zeer waarschijnlijk ook geen uitkering. Voor u tot stappen overgat praat dan eerst eens met een gespecialiseerd arbeids, of sociaal zekerheidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Maar ik heb per februari ander werk.
Maar ik ben een beetje bang dat ze de uitwerktijd niet meer willen betalen,
En meteen zeggen dat het stopt zonder uitwerktijd.
Dan zit ik zonder inkomen 2 maanden lang
Dat u per 01 februari werk heeft had u niet gezegd. Dat verandert de zaak.

De huidige werkgever moet het loon tijdens de opzegtermijn doorbetalen. Doet hij dat niet, dan kunt u dat vorderen via de kantonrechter. Het beste is daarvoor een gespecialiseerd advocaat (lid specialisatievereniging) in te schakelen.

Wanneer u de arbeidsovereenkomst in november 2019 per 01 februari 2020 opzegt, dan moet de werkgever betalen. Zou de werkgever willen opzeggen, dan heeft hij toestemming van het UWV of de kantonrechter nodig. Dit kost tijd en geld. Dat zal de werkgever waarschijnlijk dus niet doen. Hoe dan ook loopt zijn loonbetalingsverplichting door totdat rechtsgeldig een einde aan de arbeidsovereenkomst is gekomen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm