Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi hoi.

Ik werk sinds januari bij mijn werkgever, maar zit sinds juli in de ziektewet met een burnout.
Nu wil ik ontslag nemen, per december.
Moet de werkgever mij dan de 2 maanden uitwerken doorbetalen? Of kunnen ze zeggen jij zit in de ziektewet dus je hoeft niet uit te werken en hier stopt meteen het contract.

Groetjes

Ontslag nemen tijdens ziekte is zeer onverstandig. U krijgt dan geen loon meer en zeer waarschijnlijk ook geen uitkering. Voor u tot stappen overgat praat dan eerst eens met een gespecialiseerd arbeids, of sociaal zekerheidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ik heb per februari ander werk.
Maar ik ben een beetje bang dat ze de uitwerktijd niet meer willen betalen,
En meteen zeggen dat het stopt zonder uitwerktijd.
Dan zit ik zonder inkomen 2 maanden lang


Dat u per 01 februari werk heeft had u niet gezegd. Dat verandert de zaak.

De huidige werkgever moet het loon tijdens de opzegtermijn doorbetalen. Doet hij dat niet, dan kunt u dat vorderen via de kantonrechter. Het beste is daarvoor een gespecialiseerd advocaat (lid specialisatievereniging) in te schakelen.

Wanneer u de arbeidsovereenkomst in november 2019 per 01 februari 2020 opzegt, dan moet de werkgever betalen. Zou de werkgever willen opzeggen, dan heeft hij toestemming van het UWV of de kantonrechter nodig. Dit kost tijd en geld. Dat zal de werkgever waarschijnlijk dus niet doen. Hoe dan ook loopt zijn loonbetalingsverplichting door totdat rechtsgeldig een einde aan de arbeidsovereenkomst is gekomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag