Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Juni 2019 hebben wij een camper gehuurd bij een particulier via de internet verhuur bemiddelings bedrijf .
Bij terugkomst van verhuurperiode camper bleek er een klein scheurtje te zijn ontstaan in de hoek van het plastic binnenzijde panorama dak.
Verhuurder heeft via zijn verzekering een expert laten komen en die heeft geconcludeerd dat het meest voor de hand liggend is dat het door ouderdom of temperatuur verschillen komt en niet door toedoen van buitenaf voorwerp gezien de positie en aard van de scheur.
Zijn verzekering keert dus ook niet uit.
Tweede onafhankelijke expert door ons ingeschakeld concludeert hetzelfde. In voorwaarden van verhuurder staat dat ''camper in zelfde staat terug gebracht dient te worden qua schade en reinheid''.
Wij zijn van mening (en ook de 2 experts)dat het hier geen schade betreft maar materiaal falen buiten onze schuld.
Verhuurder eist ondanks dit de 1000 euro borg (die nog geblokkeerd staat bij bemiddeling bedrijf) als compensatie voor waarde verlies.
Staan wij in ons recht als het tot een rechtszaak komt?

In beginsel wel. Als uit de voorwaarden duidelijk blijkt zoals u stelt dan is er inderdaad geen schade van buitenaf veroorzaakt en kan de verhuurder niet deze schade op u verhalen of verrekenen met de borg. Ik raad u aan dit schriftelijk aan verhuurder te melden onder verwijzing naar de voorwaarden en vaststelling schade-experts. Mocht de verhuurder desondanks toch volharden, neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Dit valt bewijsbaar onder de noemer normale gebruikssporen en slijtage waarvoor een huurder niet aansprakelijk gesteld kan en mag worden . Verhuurder dient zelf goed af te schrijven in verband met dit soort achteruitgang.

zie 7:224 BW
2Indien tussen de huurder en verhuurder een beschrijving van het verhuurde is opgemaakt, is de huurder gehouden de zaak in dezelfde staat op te leveren waarin deze volgens de beschrijving is aanvaard, met uitzondering van geoorloofde veranderingen en toevoegingen en hetgeen door ouderdom is teniet gegaan of beschadigd. Indien geen beschrijving is opgemaakt, wordt de huurder, behoudens tegenbewijs, verondersteld het gehuurde in de staat te hebben ontvangen zoals deze is bij het einde van de huurovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag