Vraag

Beste lezer,

Bij mijn werkgever ontvangen we omstreeks deze periode het opgebouwde vakantiegeld.
Dit jaar wordt er - in vergelijking met vorig jaar - maar liefst 7 x meer hierop ingehouden als vorig jaar, waardoor de uitkomst een fikse tegenvaller was.

In 2018 heb ik weliswaar iets minder opgebouwd dan dit jaar, omdat ik toen in de loop van het voorjaar bij het bedrijf ben begonnen.
Nu heb ik een volledig jaar opgebouwd (vanaf december 2018 tot en met nu), maar heb ik vorig jaar netto meer overgehouden dan dit jaar, terwijl het opgebouwde bedrag dit jaar aanzienlijk hoger is.
Dit komt dus omdat er dit jaar zoveel meer wordt afgehouden, en dat vind ik echt absurd.

Deze vraag heb ik uiteindelijk aan mijn werkgever zelf gesteld, maar deze kon geen inhoudelijk antwoord geven omdat hij niet vertrouwd is met de wetgeving omtrent vakantiegeld. De loonadministratie wordt verzorgd door een payroll bedrijf. Dat bedrijf stelt dat alles conform de wetgeving is verrekend.

Mijn vraag aan u: is er de laatste tijd iets veranderd in die wetgeving waardoor werknemers veel meer belasting betalen dan voor dit jaar het geval was?
Indien niet, denk ik toch echt dat er een fout is gebeurd. Of moet ik dan met andere factoren rekening houden?

Deel deze vraag

1 Reactie

Nee, er is niets in de regelgeving veranderd. Op de vakantietoeslag (VT) wordt ong. 52% belasting ingehouden. Wanneer u bruto meer VT gekregen heeft en netto minder, dan is er waarschijnlijk een fout gemaakt. Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm