Vraag

Vrijdag 30 augustus ben ik begonnen bij mijn huidige werkgever op basis van 24 uur per week. Nu (pas) krijg ik te horen dat ik in mijn eerste week 18,5 min uren heb gemaakt omdat ik die week maar 5,5 uur heb gewerkt. De week loopt namelijk van maandag t/m zondag voor wat betreft de uren maar hoe kunnen ze me min uren berekenen voor de dagen dat ik nog niet in dienst was (maandag t/m donderdag) en ze me 5,5 uur hadden ingepland (niet raar natuurlijk als je op vrijdag begint). Nu krijg ik die min uren op mijn bordje maar ik heb er een raar gevoel bij. Hoe kunnen ze verwachten van mij dat ik 24 uur werk in die week als mijn contract op een vrijdag in gaat? Mag en en kan mijn werkgever dit zo aanpakken ?

Deel deze vraag

2 Reacties

Het verdient geen schoonheidsprijs dat men daar nu pas mee komt, maar het lijkt ook niet onterecht. Uw salaris gaat immers pas in op het moment dat uw dienstverband aanvangt. Waarschijnlijk hebt u ook op uw salarisstrook kunnen zien dat er in de 1e periode teveel is uitbetaald.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Wanneer u die eerste week een volledig weekloon heeft ontvangen, dan klopt. In het andere geval zit uw werkgever fout.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm