Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte mevrouw / mijnheer,

Ik heb een vraag. Gisteren heeft een onredelijke en opvliegende (vrouwelijke) collega mij op de werkvloer -letterlijk- naar de keel gegrepen. Het bedrijf neemt het hoog op en de teamcoaches staan vierkant achter mij. Het zou zomaar kunnen dat ze wordt ontslagen. In principe ben ik daar niet blij mee, want moet ik daarna 'bang' zijn om over straat te lopen...? Wat is wijsheid?

U zou aan uw werkgever kunnen voorstellen om een gesprek te arrangeren tussen u en de betrokken collega onder leiding van iemand uit het bedrijf of een buitenstaander en u zou de werkgever ook kunnen voorstellen om de betrokken collega een duidelijke laatste waarschuwing te geven in plaats van direct ontslag. Of u bang moet zijn om over straat te lopen kan van hieruit uiteraard niet worden voorspeld.

Beoordeel dit antwoord:

Ik advisser u de werkgever voor te stellen mediation aan te gaan tussen u en de collega. In die mediation kan het onderliggende probleem aangepakt worden waarna zowel u als zij normaal verder kunnen werken en u niet bang hoeft te zijn. Let er wel op dat de mediator onafhankelijk is en aangesloten is bij een beroepsvereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag