Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


November 2014 ben ik gescheiden . Omdat de markt om het koophuis te verkopen erg slecht was en we geen restschuld wilde hebben besloten we in samenspraak met onze mediator dat ik er bleef wonen en de kosten die met het huis gepaard gingen te blijven betalen. In 2010 had mijn toenmalige echtgenote een doorlopend krediet afgesloten waar ik onder druk uiteindelijk ook mijn handtekening op heb gezet. Omdat zij tijdens de scheiding haar baan kwijt raakte ben ik verder gegaan met het voldoen van de maandelijkse lasten voor dit krediet(in overleg met de mediator)
Eind 2018 uiteindelijk, vanwege gezondheids problemen van mijn kant het huis verkocht en een deel van de winst gebruikt voor het krediet. Tot op heden betaal ik nog een bedrag maandelijks aan de kredietverstrekker. Aangezien ik de wia inga en een uitkering ga krijgen kan ik de financiele lasten niet meer volledig voldoen en ga dit met mijn ex bespreken . Wil eerst kijken wat de kredietverstrekker kan doen aan de maandelijkse lasten. Volgens schrijven van de mediator is mijn ex ook nog hoofdelijk aansprakelijk voor het krediet. Het lijkt mij logisch dat zij nu ook een deel op gaat hoesten om mee te betalen aan het aflossen van het krediet die zij geregeld had. Moet ik eerst in gesprek met de krediet verstrekker gaan of eerst dit bij mijn ex neerleggen?

U moet uw ex aanschrijven dat zij hoofdelijk aansprakelijk is voor de schuld, maar ook volledig debiteur is , u bent dat niet .Ook zullen verjaringstermijnen moeten worden gestuit. U hebt voor uw ex rente en of aflossingen gedaan maar dat vrijwaart haar niet: zij moet u die terug gaan betalen uit hoofde van uw recht op regres.,tenzij u dit anders heeft afgesproken. Maar zij moet ook worden gemaand om vanaf heden weer mee te dragen met als doel aflossing schuld. Daarna kunt u samen bekijken hoe deze schuld omgezet kan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag