Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Ik huur een vrije sector woning van een woningbouwvereniging. Het pand waarin ik woon wordt bevat een flink aantal apartementen en wordt beheerd door een 'professionele' VVE beheerder die het beheer uitvoert in opdracht van de woningbouwvereniging en een aantal particuliere eigenaren.

Nu is er rioolwateroverlast in de kelder waar elke bewoner een berging heeft. Volgens een medewerker van de woningbouwvereniging is het oplossen hier van de verantwoordelijkheid van de VVE beheerder. Het probleem wordt op dit moment niet professioneel en kundig opgelost. Op mijn stelling dat de woningbouwvereniging daar als verhuurder jegens mij verantwoordelijk voor is wijst de eerder genoemde medewerker af.

Mijn vraag is, welke verantwoordelijkheid heeft verhuurder in deze kwestie?

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor het oplossen van dit probleem. Dat de verhuurder het beheer van het gebouw heeft uitbesteed aan een derde partij verandert daar niets aan. U kunt de verhuurder hierop aanspreken. Die moet zelf of door middel van de beheerder zorgen dat het wordt opgelost.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de bevestiging. Ik zou het vreemd hebben gevonden als het anders was maar een bevestiging van iemand met verstand van zaken heeft me meer vertrouwen.

Groet!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag