Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


De vriend van mijn ex woont sinds vorig jaar december bij haar in.

Zij heeft een koophuis,maar haar vriend staat niet bij haar ingeschreven en hij verhuurt zijn appartement.

Naast haar fulltime baan krijgt ze iets meer dan €400,- kindgebonden budget.

Haar vriend werkt ook full time.

In mijn ogen toch een soort van fraude.

Wat zijn hier de consequenties van?
Voor haar en voor mij?

Moet ik dalijk meer alimentatie betalen?

Begaan hun fraude en wat kan daar aan gedaan worden?

Wij hebben 2 dochters.
1 van 14 en 1 van 10.

Door mijn wisselende diensten en co ouderschap zie ik mijn kinderen gemiddeld 4 x per week.

Ik betaal netjes mijn alimentatie,maar ik heb het gevoel dat er iets niet klopt.

Ik krijg geen toeslagen..helemaal niets en dat terwijl hun samen rond de €4000,- per maand binnen krijgen en dan ook nog meer dan €400,- kindgebonden budget binnen trekken.

Hoe meer ik er nu over nadenk hoe bozer ik wordt.

Ik hoop dan ook dat ik iets van advies krijg,want bij andere instanties wordtik niets wijzer.

Als u dit bedrag aan kinderalimentatie voldoet, kan daar iet zo maar iets aan worden gedaan. Als het mede aan partneralimentatie betaald wordt wel. Dit omdat partneralimentatie eindigt in geval van samenwoning / huwelijk van de ex-partner waar u alsdan voor betaalt. Wijziging van de kinderalimentatie kan gevraagd worden als uw ex-partner een geregistreerd partnerschap of huwelijk met de huidige partner is aangegaan omdat haar nieuwe partner dan een stiefouder is geworden en dan ook verplicht is bij te dragen in de kosten van de kinderen die tot zijn huishouden behoren. Als u uw kinderen gemiddeld 4 keer per week ziet, zou u zelf overigens ook kunnen proberen kindgebonden budget en/of kinderbijslag aan te vragen. Dat kan namelijk wel in het geval van co-ouderschap. Ik raad u aan even op de website van de belastingdienst te kijken en van de SVB of u aan de voorwaarden voldoet om daarvoor in aanmerking te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Partneralimentatie betaal ik niet.
Dat hebben wij al geregeld.

Maar dat haar vriend niet staat ingeschreven bij haar kan toch resulteren in een boete oid?

Nu krijgt zij de volle toeslagen.

Begrijp mij niet verkeerd,maar ik wil niet door haar fouten gestraft worden door meer alimentatie te gaan betalen.


Des te meer toeslagen zij ontvangt, des te meer draagkracht zij zelf heeft. Als eerder in de berekeningen geen rekening is gehouden met de volledige hoogte van die toeslagen aan haar kant, kan het zijn dat een herberekening nu wel aangewezen kan zijn omdat zij dus financieel meer heeft nu en zo mogelijk meer zou kunnen bijdragen in de kosten van uw beider kinderen. Als er eerder al wel rekening is gehouden met de volledige hoogte van de toeslagen, zal een herberekening nu vermoedelijk geen verschil maken tenzij zij meer is gaan werken of een veel hoger inkomen heeft verkregen. Dit omdat er dan toen, bij het maken van de berekening, al rekening werd gehouden met haar volledig inkomen (inclusief toeslagen) als ook met uw volledige inkomen. U zou dan niet te veel betalen nu. Dat kan anders zijn als er sprake is geweest van een wijziging van omstandigheden nadien.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok,dus als ik het goed begrijp dan kan een ieder ergens gaan wonen zonder consequenties dat de ouder gewoon de volle toeslagen krijgt.

Terwijl op diverse sites staat omschreven dat t een vorm van fraude is en evt met terugwerkende kracht het kindgebonden budget terug betaald moet worden.


Het is uiteraard niet akkoord. Echter indien de toeslagen van uw ex-partner omlaag zouden gaan ivm die samenwoning, zou zij minder draagkracht hebben en kan het goed zijn dat de kosten van de kinderen anders over u beiden zouden worden verdeeld in die zin dat het dan mogelijk zou kunnen zijn dat u meer dient te betalen dan voorheen. Ik begrijp dat dit voor u niet prettig is. Pas bij een exacte berekening kan worden nagegaan of u nu inderdaad te veel zou betalen. Dan zal er wel naar de rechtbank gegaan moeten worden helaas, als zij niet meewerkt aan het vrijwillig verschaffen van haar gegevens aan het LBIO. Het spijt mij dat ik u daar niet anders over kan berichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag