De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Ik heb een vraag over aansprakelijkheid.
Begin augustus is er gestart met het plaatsen van nieuwe beglazing in onze woning. Dit zou in de eerste week van augustus ook worden afgerond. Het is nu begin december en het glaszettersbedrijf heeft nog steeds niet alle beglazing geplaatst. Hier zijn diverse redenen voor: zoals glas verkeerd geleverd, glas verkeerd opgemeten, kapot glas geleverd, niet goed gekit (moet opnieuw gekit worden) etcetera. Bij aanvang van de opdracht hebben we aangegeven dat voor het plaatsen van de beglazing onze complete buitenzonwering gedemonteerd moet worden. Er kan anders geen glas geplaatst worden. Lastig is, dat wel de screens, maar niet de motoren van de buitenzonwering afgehaald kunnen worden. De motoren hangen dus aan de gevel, welke wij zorgvuldig hebben afgedekt tegen regen/vocht. Wij hebben verschillende keren aangegeven dat het belangrijk is dat het vlot klaar is, zodat de screens weer opgehangen kunnen worden. We hebben onze zorgen diverse keren geuit, dat wij bang zijn dat door het oponthoud van hun kant, de motoren teveel te lijden hebben en deze misschien wel kapot gaan.
Afgelopen weekend konden wij eindelijk de screens ophangen, maar bleek tot ons grote verdriet dat de meeste motoren het niet meer deden. Echt afschuwelijk, want de motoren kosten een hoop geld.
Wij willen heel graag weten of wij het bedrijf aansprakelijk kunnen stellen voor de gevolgschade, doordat we inmiddels 4,5 maand vertraging door hun toedoen hebben opgelopen en we als gevolg daarvan nu met kapotte motoren zitten.

Deel deze vraag

1 Reactie

De vraag is of er harde termijnen zijn afgesproken of bent u toch steeds weer akkoord gegaan met verdaging? Om de schade die u noemt te kunnen verhalen op de aannemer , dient u te stellen en te bewijzen dat deze schade is ontstaan door toedoen , een fout of nalaten, van de aannemer . U moet hem liefst schriftelijk hebben gewezen op niet nakoming door de verdaging en het feit dat u uw zorgen heeft geuit over het bloot liggen van de motoren., een gevolg dat intrede deed. Een andere vraag is ook hoe duurzaam de motoren zijn en levensverwachting, U krijgt immers bij succes alleen de dagwaarde terug.

Ik wil u wel helpen met het aanschrijven van uw aannemer , een aansprakelijkstelling dus , neemt u daartoe direct contact op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm